Lloyd Marengo

Lloyd Marengo

Hiphop choreograaf Lloyd Marengo is een rasechte Rotterdammer en een streetdancer pur sang. In de jaren ’80 begon hij met het dansen op hiphop en R&B feesten en trad hij op met diverse rap acts waaronder E-life. In 1998 richtte hij samen met Tyrone van der Meer de bekende dansgroep de 010 BBoyz op. Samen met deze succesvolle groep verwierf Lloyd Marengo nationale bekendheid, en werd hij full time danser. Tegenwoordig is Lloyd Marengo dansdocent bij verschillende, muziek- en danscholen en werkt hij als onafhankelijk choreograaf voor o.a. Productiehuis Rotterdam en talentontwikkelingsproject Crosstown in Den Haag. We kennen Lloyd natuurlijk ook allemaal als coach uit Battle on the Dance Floor.

Hij is tevens oprichter van LloydsCompany, een dynamische veelzijdige Company die HipHop in combinatie met andere vormen en stijlen mensen keer op keer laat verbazen.

Lloyd is vanaf het eerste uur betrokken bij Rotterdam Danst. Hieronder een terugblik op de workshop die hij gaf tijdens de DANSnacht in 2009.

facebook.com/LloydsCompany

DOET MEE AAN