‘Kleine’ verrassingen Kleine Zaal

‘Kleine’ verrassingen

De Rotterdamse danswereld kent vele dansinitiatieven en jonge makers zetten hun eerste stappen op choreografiegebied. In de kleine zaal zie je tijdens Rotterdam Danst een breed overzicht van de Rotterdamse danswereld. Van de dansstudenten van Codarts tot Dalton Jansen die vorig jaar de SKVR Fanatics wedstrijd won en van coryfee Lloyd Marengo tot jonge makers uitgenodigd door CIRCLE Dance – platform voor onafhankelijke makers. Ook zie je Future in Dance en SKVR Dansmakers.

CIRCLE Dance presents Louis Thuriot
Deze 2e jaars student van Codarts won eerder dit jaar de tweede prijs tijdens het Internationales Solo-Tanz-Theater-Festival in Stuttgart met de solo Balance over persoonlijk en wenselijk gedrag in onze maatschappij.

Codarts
Dé dansacademie van Rotterdam laat zien wat ze in huis heeft met een acrobatisch duet van Stephen Shropshire, de zogenoemde ‘Golden’ Pas de Deux.

Dalton Jansen
Won afgelopen jaar met dansers Gihan Koster en Terencio Douw de finale van SKVR Fanatics. Nu staan ze op het podium met een preview van zijn nieuwe voorstelling The Double. The Double gaat over twee dansers die elkaar nog nooit hebben ontmoet maar erachter komen dat ze een dubbelganger hebben. Hoe reageren ze op iemand die exact op hen lijkt? En is het wel een fysieke dubbelganger of slechts een fragment van iemands fantasie?

Future in Dance
Vijf danseressen met iedereen een eigen kleur,verschillende etnische achtergronden en een explicite passie voor dans. Wrecked is een dansvertaling van haat, nijd, liefde, afwijzing, verdriet en verlatenheid, maar ook kracht en energie. De verschillende componenten komen samen in een choreografie van Indirah Tauwnaar.

Lloyds Company
Hiphop coreograaf Lloyd Marengo is zo druk met allerlei nieuwe projecten, dat we ons graag laten verrassen wat hij gaat tonen tijdens Rotterdam Danst!

SKVR Dansmakers
Presenteren in blok 1 de dansers van Medium met A world of dazzle, een choreografie van Linda van Dijk.

Klik op de diverse deelnemers bovenaan de pagina voor nog meer info.

 

 

onderdeel van deze route(s)